Haridus- ja teadusministeeriumi delegatsiooni kuuluvad lisaks ministrile kantsler Tea Varrak, ministeeriumi asekantslerid ning osakonnajuhatajad.

Ministeeriumi pressiesindaja Liisi Polli sõnul käis ebatavaliselt suur delegatsioon Soomes põhjusel, et tegu oli õppevisiidiga. „Kuna soovime ka Eestis kutsekoolide õppekavasid üldhariduskoolide ja täienduskoolitustega integreerida, siis Soome kogemus omavalitsuste koostööst hariduse korraldamisel on Eestile väga oluline,” põhjendas Poll ja lisas, et oluline on kõikide ametnike ühine arusaam asjast.

„Eesti on Soome haridussüsteemist viimased 30 aastat pidevalt õppinud. Soome hariduskeskuste mudel on unikaalne ja eri piirkondes erinev, selle korraldust ongi vaid siin võimalik tundma õppida,” sõnas minister Mailis Reps.

Minister külastas Omnia hariduskeskust Espoos, kus pakutakse täiskasvanutele põhihariduse ja keskhariduse omandamise võimalust, kutseõppes tasemekoolitust, kutseõppeks ettevalmistavat koolitust, noorte töötubade tegevusi, erialaseid täienduskoolitusi ja huviharidust. Tamperes külastati Sammo Ühisgümnaasiumit, Sastamalas SASKY ühendkoolitusasutust ning Hämeenlinnas Tavastia hariduskeskust ja Harjurinne kooli.

Soome ministeeriumi delegatsioon tuleb Eestisse järgmisel nädalal, Soome minister külastab ministeeriumit järgmine kord septembris. Ministeeriumide koostöö on väga tihe kõigi Põhjamaadega.