Ajakirjanduslik portaal BuzzFeed News kirjutab, et tunamullu kandis Smith 9500 USA dollarit (ca 8300 eurot) oma pangakontole, mida kasutas elektronkirjade leidmise finantseerimiseks, kust ta võttis seejärel kolmes osas sularahana välja 6100 dollarit (5340 eurot), vahendab uudistekanal DailyBeast.

FBI ja ka Senati luurekomitee üritavad nüüd välja selgitada, kas 80-aastane Smith maksis kellelegi, kellel oli seos Venemaa valitsusega. USA eriprokurör Muelleri büroo küsitles aga inimest, keda Smith üritas oma operatsiooniks värvata.

Juurdlusbüroo on teadete kohaselt leidnud teavet, mille kohaselt Vene häkkerid arutasid Clintoni elektronkirjade edastamist kindral Michael Flynnile, kellest Trump lubas ametisse astudes teha oma julgeolekunõuniku. Muelleri tiim üritab välja selgitada ka väidet, et Flynn võis Smithi juhendada tema püüetes omada Clintoni elektronkirju ehk kompromiteerivat materjali demokraadist kandidaadi kohta.

Smith, kes ütles mullu ajalehele The Wall Street Journal, et ta ei üritanud iial maksta ühelegi häkkerile, kes näitasid talle Clintoni elektronkirju, sooritas kümme päeva pärast loo ilmumist enesetapu.