Juhtum leidis aset kohaliku aja järgi kell 3.50 (Eesti aja järgi kell 2.20) Bagrami sõjaväebaasi lähedal, kui enesetaputerrorist õhkis ennast jalgsipatrulli kõrval, tappes kolm ja vigastades veel kolme sõdurit, nende seas üks USA ja kaks Afganistani sõdurit, vahendab uudisteagentuur AP.

Tšehhi kaitseminister Lubomír Metnar avaldas hukkunute lähedastele kaastunnet, öeldes, et omakseid teavitati juhtunust. Alles hiljuti otsustas Praha suurendada Afganistanis viibivate sõdurite arvu, lubades selle järgneva kahe aastaga viia 230lt sõjaväelaselt 390ni.

Äärmusorganisatsioon Taliban teatas, et rünnaku korraldaja tuli nende ridadest.

Tänavu veebruaris võttis ka Eesti parlament 85 poolthäälega vastu otsuse, mis võimaldas suurendada Eesti tegevväelaste arvu NATO väljaõppe- ja nõustamismissioonil Afganistanis.

Otsus nägi ette, et kaitseväele seatud ülempiir Afganistani operatsioonil osalemiseks on kuni 46 tegevväelast, aga rotatsiooniperioodil võib tegevväelaste arvu suurendada 92 inimeseni ühe kuu jooksul alates rotatsioonis osalevate tegevväelaste saabumisest operatsioonipiirkonda.