Eesti Raadio Olümpiaraadio kajastab olümpiat neljal kanalil. Olümpiaprojekti maksumus on 1 miljoni krooni.

Olümpiaraadio filiosoofia kohaselt on IMu kajastamisel eesmärgiks seatud lahti mõtestada, miks nii juhtus e. rohkem vaadelda taustu, kui tulemust ja sooritust ennast.

Olümpiamänge vaadeldakse kui terviksündmust, mis haarab endasse spordi, kultuuri ja poliitika. Juhttemasid on kaks: eesti sportlased olümpial ja Kreeka, kui euroopaliku kultuuri sünnikoht. Ateenas on kolm Eesti Raadio reporterit — Erik Lillo, Rene Rinaldo ja Tarmo Tiisler. Nad teevad ülekandeid võistlustelt ja pakuvad helilõike kultuuriprogrammist, jutuajamisi eestlastega ja teavet Kreeka tänapäeva elust. Saatepäevi juhivad Vikerraadio stuudiost Hillar Nahkmann, Uku Toom, Ain Saarna ja Vallo Kelmsaar. Stuudiosse kutsutakse külalisi, kel olümpiatemaatikaga oma kindel suhe. Näiteks esimesel võistluspäeval, 14. augustil kommenteerib Ateenas toimuvat Erika Salumäe.

Vikerraadios toimub esimene lülitus igal hommikul 07.05, viimane päeva kokkuvõte läheb eetrisse 00.05.

Pikemad lülitused võistluspaikadesse on ajavahemikus 09.15-12.00 ja 18.30 -23.00. Olenevalt Eesti sportlaste esinemisest võivad alguse ja lõpu ajad mõnevõrra nihkuda. Peaeesmärk on olla alati kohal, kui Eesti sportlane võistleb. Nende jaoks, kellel ei ole võimalik pidevalt olümpiasündmusi jälgida on Vikerraadio kavas saade Olümpiapäevik, kus senitoimunu lühivormis ja helilõikudega illustreeritult kokku võetakse. Olümpiapäevikud on päeval eetris iga kolme tunni tagant — 11.50,14.50 ja 17.50.

Olümpiamänge kajastavad ka teised Eesti Raadio programmid — Raadio 2, Raadio 4 ja Klassikaraadio — andes iga päev eetrisse spetsiaalseid uudistesaateid ja otselülitusi Ateenast.

Raadio 2 annab olümpiamängudel toimuvast ülevaate kommentaarivormis. Kommentaator Sten Teppan võtab Ateenaga ühendust kord kuni kaks saatetunni jooksul. Loomulikult on eritähelepanu all Eesti sportlaste etteasted.

Raadio 4 vahendab olümpiauudiseid operatiivselt Tallinna stuudiost tööpäevadel kell 07.05 ja 08.05 ning laupäeval ja pühapäeval kell 08.05, Olümpiapäevik läheb eetrisse kell 12.10, 18.05 ja 22.10, puhkepäevadel kell 11.45, 18.30 ja 22.10.

Klassikaraadios on 10-minutiline olümpiapäeva kokkuvõttev kommetaar kavas peale Päevakaja kell 18.20 .