Manchesteris sündinud Abedi oli 19-aastane, kui ta evakueeriti Liibüa pealinnast Tripolist. Koos temaga päästsid Briti mereväelased Abedi noorema venna Hashemi ja üle saja Briti kodaniku. Nad viidi laevaga Maltale, kust nad tulid lennukiga Suurbritanniasse.

Abedi tappis suitsiidirünnakus 22 inimest. Ta kõndis Manchester Arena sisse poplaulja Ariana Grande kontserdi lõpus, kui areenist väljusid lapsevanemad ja lapsed ja käivitas pommi, mille ta enda külge oli sidunud.

Briti luureteenused uurisid Abedi tausta enne seda, kui ta Inglismaale naases, aga uurimine lõpetati kuu aega enne Abedi päästmist.

Hiljem selgus, et Abedi käis kolm nädalat enne terrorirünnakut taaskord Liibüas ja jõudis Inglismaale tagasi vaid paar päeva enne rünnakut.

Abedi kasvas üles Manchesteris koos oma vanematega, kes põgenesid Muammar Gaddafi valitsemise käest. Tema isa Ramadan naases Liibüasse 2011. aastal ja Ramadani naine liitus temaga 2017. aastal.

Salmani vend Hashem Abedi viibib hetkel Liibüa vanglas, aga Briti valitsus on palunud tema väljaandmist seoses tema väidetava osalemisega rünnakus.