17-aastane Tamimi sai tuntuks 15. detsembril pärast vahejuhtumit tema kodus Nabi Salehi lähedal, mida tema ema jäädvustas ja suhtlusvõrgustikku Facebook otseülekandena edastas, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Teismelist tüdrukut tervitati täna kodukohta saabudes suurejooneliselt kui kangelast: temast sai avalikkuse tähelepanu pälvinud juhtumi järel palestiinlaste vastupanu kangelassümbol.

Tamimi ja tema ema mõisteti Iisraeli sõjaväekohtu poolt sõdurite ründamise eest kaheksaks kuuks trellide taha. Tüdruk sai 12 süüdistust, millest osa võeti tagasi pärast seda, kui ta oli nõus ennast kevadel süüdi tunnistama.

Tema toetajad näevad Tamimis julget tüdrukut, kes elas sõdurite peal välja oma frustratsiooni pärast seda, kui ta sai vahetult teada, et tema 15-aastane nõbu sai raskelt vigastada, kui teda tulistati kiviviskamiseaktsiooni järel väikselt distantsilt kummikuuliga pähe.

Tema vastaste meelest on tüdruk aga provokaator, kes on oht või segav faktor Iisraeli sõjaväele ja selle heidutuspoliitikale. Juudiriik võttis teismelise tüdruku rünnakut kui kriminaalkuritegu, mõistes ta süüdi sõjaväelase ründamise ja nendevastasele vägivallale õhutamise eest.