Juhtum leidis aset 2017. aasta 29. juunil ja Makarov nõudis pärast seda kriminaaljuurdluse alustamist talle kehavigastuste tekitamise üle. Sellest aga keelduti, öeldes, et kinnipeetav ise rikkus parandusasutuses viibimise reegleid, püüdis ise endale vigastusi tekitada ja peksis oma pead vastu seina.

Video on salvestatud kaameraga, mida FSIN-i töötajad on kohustatud kolooniates kandma. Salvestuse andsid Novaja Gazetale üle fondi Obštšestvennõi Verdikt juristid. Kümneminutilises videos on näha, et ühes ruumis on umbes kümme vormis töötajat ja ruumi keskel on laud, millel lamab mees mustas riietuses. Kaks töötajat hoiavad kinnipeetavat kogu aeg kinni ja teised peksavad teda vahetustega kummimuiadega vastu jalgu, valades aeg-ajalt vett pähe.

Hiljem pannakse kinnipeetav põlvili ja temalt küsitakse, miks nimetas ta üht töötajat „punaseks koeraks”, pärast mida sunnitakse vabandama. Kogu aeg jätkub peksmine.

Novaja Gazeta andmetel kandsid Jaroslavli oblasti IK-1-s karistust Ivan Nepomnjaštšihh ja Dmitri Iševski, kes olid süüdi mõistetud nn Bolotnaja kohtuasjas ehk presidendi Vladimir Putini vastaste meeleavalduste korraldamisega seoses. Sellesse kolooniasse sattus ka Ruslan Vahhapov, kellele määrati 5,5-aastane vanglakaristus tee äärde urineerimise eest, mida nägid lapsed.

Vahhapov ja Makarov hakkasid kokku hoidma ja saatma teateid selle kohta, mis koloonias toimub.

2017. aasta aprillis olid Vahhapov, Nepomnjaštšihh ja Makarov kartseris, kui sinna tuli OMON ja nad läbi peksis. Fondi Obštšestvennõi Verdikt advokaatidel õnnestus nende juurde pääseda, et vigastused fikseerida. Kõik kolm kirjutasid õiguskaitseorganitele avaldused ja advokaadid pöördusid Euroopa Inimõiguste Kohtu poole.

Euroopa Inimõiguste Kohus nõudis, et kinnipeetavate juurde lastaks tsiviilmeedikud, ja kohustas Venemaad seda vägivalla kasutamise juhtumit uurima. Prokuratuuri kontroll lõppes mitte millegagi: justiitsministri asetäitja Andrei Fjodorov teatas Euroopa Inimõiguste Kohtule, et jõudu kasutati õiguspäraselt, sest kõik kolm osutasid koloonia töötajatele vastupanu.

Varsti olukord kordus: 29. juunil piinati taas kartserisse sattunud Makarovit ja sellest salvestatud video nüüd avaldatigi.

Aasta tagasi rääkis Obštšestvennõi Verdikti advokaat Irina Birjukova Novaja Gazetale, et pärast piinamist ei suuda Makarov jalgele tõusta ja roojab verd.

Lõpuks õnnestus Makarov siiski läbi vaadata ja tema kehal fikseeriti arvukalt hematoome, lõhkenud sooni ja purunenud nahk jalgadel.