Klient alustab õhtu algusest:

Ütlen juba ette ära, et esmaspäeval NOAs ei viidanud miski eile alguse saanud epideemiale. NOA teenindus ja toidud olid täiesti võrratud.

Esmaspäeval oli väga ilus ilm. Ja NOA terrass oli viimase kui kohani kliente täis. Tõsi - siseruumides olid kõik lauad vabad. Valdavalt oli tegu välismaalastega, aga oli ka kohalikke. Meil olid kohad kell 21 broneeritud, et saaksime päikseloojangu ka ära vaadata.

NOA on alati esile kerkinud oma hea teeninduse poolest. Nii ka see kord. Teenindajad olid sõbralikud ja asjalikud. Ja toitude tellimise juures kirjeldasid toite ja nende komponente väga põhjalikult.

Ta kirjeldab toite, mida menüüst valiti:

Toidud, mis pakuti olid suurepärased ja huvitavad. Sealhulgas tartar, mille mina tellisin. Oli näha, et köök on pingutanud ja kõikide toitude esitlusega oli vaeva nähtud. Ja need maitsesid suurepäraselt.
Tasusime arve ja vahetult enne sulgemist lahkusime restoranist.

Tema jaoks oli salmonelloosipuhang šokk:

Uudis, et midagi on lahti jõudis meile tuttavate kaudu tegelikult juba kolmapäeva õhtul, kui saime teada, et NOA pandi ootamatult kinni. Tol hetkel me veel põhjust ei teadnud ja ei osanud ka midagi sellist kahtlustada. Tõde selgus siis neljapäeva hommikul. Kuna ma pean nädalavahetuse Tallinnast eemal olema, siis helistasin Lääne-Tallinna haigla vastuvõttu küsimusega, et kas on mingeid analüüse, mis selgitaksid välja võimaliku salmonelloosi. Sealt soovitati mul nakkushaigla vastuvõttu pöörduda. Vastuvõtus oli juba ees üks teine NOAs käinud inimene. Meile selgitati, et eraldi analüüse salmonelloosi tegemiseks ei ole.

Haiglasse pannakse patsient alles väga ägedate sümptomite korral. Aga sealsed meedikud andsid väga hea juhendi selle kohta, milliste ravimite ja millise lisategevusega võimalikku haigestumist vältida ja ravida. Tundub siiski, et seekord läks mul ka õnneks, kuna 72-tunnine peiteaeg sai neljapäeva õhtul läbi.

NOA restoranist saadud salmonelloosi on nakatunud 24 inimest, neist 14 hospidaliseeritud.