MuPo reid toimus ülejäänud rannajoonest võrdlemisi varjatud maastikutaskus. Anonüümseks jäänud paljas päevitaja nõudis vihaselt tagakiusamise lõpetamist: "Mupo tuli ja ütles, et me ise ei tule siia kottima teid, aga keegi kodanik kutsus politsei."

ATV-ga sõitnud MuPo-lt tuli püksideta olnud mehe sõnul resoluutne käsk: "Pange püksid jalga!" Ta sõnul oli aadamaülikonnas suvitajaid liival ligi 15, kes kõik sama käsku pidid täitma.

"Kaua võib - pange sildid üles, et geirand või midagi sellist. Ja ongi korras," soovis päevitaja rahulikku paika, kus alasti päikest saaks võtta. "Las inimesed päevitavad rahus!"

MuPo selgitus eetikanormide kehtestamisel pärineb kui kantseliidikeele õpikust. MuPo sisekontrolli peaspetsialist Jaan Varter kinnitas eilset käiku Pikakari randa, kuid hoopis teistel põhjustel. "Tallinna munitsipaalpolitsei ameti patrulltoimkond käis, 19.07.2018.a, Paljassaare ranna parkla piirkonnas parkimisalast järelevalvet teostamas," kommenteeris ta.

"Tallinna munitsipaalpolitsei amet juhindub kohustuste täitmisel Tallinna linna õigusaktidest ja Eesti vabariigi seadustest ning tugineb nendest õigusaktidest tulenevatel õigustele," vastas Varter küsimusele, miks paljaltpäevitajaid korrale kutsuti. Teistkordsele küsimusele, et miks ikka nudistid pihtide vahele võeti, tõdes ta: "See mida tean, juba kirjutasin."