Hoone nullkorrusel asub Rimi, kuhu saab eskalaatoriga. Jekaterina (nimi muudetud - toim) käis seal mõne päeva eest. Ostud tehtud, hakkas ta eskalaatoriga üles sõitma. "Ühtäkki eskalaator ootamatult pidurdus ja jäi seisma. Paiskusin ettepoole ja põlvipidi ees oleva kõrgema astme teravate otsade pihta," rääkis ta Vene Delfile. Mainitud teravad otsad tungisid isegi ta vasaku põlve sisse, lõhkudes nii muidugi ta püksid. Viga sai ka parem jalg, ent veidi vähem.

Jekaterina tõusis püsti ja nägi, et jalad on verised. Möödujad soovitasid kiirabi kutsuda, ent Jekaterina oli suures segaduses ega suutnud seda ise teha. Rimi töötajad ja turvamees nägid juhtunut, aga Jekaterina väitel ei sekkunud. Naine ronis ise mööda seisva eskalaatori astmeid üles ja läks poest välja, samal ajal valuga võideldes. Ta pidi siiski longates koju minema, kuna teda ootasid seal kaks väikest last (mees oli samal ajal tööl), ta poleks saanud kohe haiglasse pöörduda. Erakorralise meditsiini osakonda läks ta järgmisel päeval.

Talle kirjutati välja antibiootikumid ja arst rõhutas, et ta võimalusel oleks kodus ja raskeid esemeid ei tõstaks. Loomulikult ei tohi ta tõsta ka oma kaheksa kuu vanust last. Jekaterina kirjeldab, et ta jalad on paistes ja verevalumitega. "Söön päevas peotäie valuvaigisteid ega tea, millal see lõppeb," on ta kurb ja ütleb, et plaanib teha avalduse ka politseile. Ta viitab, et on varemgi näinud, et sama eskalaator ootamatult seisma jääb. "See juhtum rikkus mu elu, kuid keegi ei korva mu kahjusid," ütles ta.

Pärnu Maantee 22 OÜ juhatuse liige Laire Piik sõnas Delfile, et neil on kahju kuulda, et selline vahejuhtum juhtunud on. "Kahjuks jõudis info sellest meieni teie kaudu. Viisime läbi päringud majasiseselt ja selgus, et tõesti oli selline juhtum ja et maja töötajate poole pöörduti, kuid naisterahvas lahkus ja töötajatele jäi arusaamatuks tema soov, et keegi teda aitaks või millist abi ta sooviks."

Piik lisab, et maja on uus ja kõik tehnosüsteemid ja nende nõuetekohane toimimine on väga hiljuti kontrollitud, kuid igaks juhuks peatati eskalaatorite töö tänaseks päevaks ja kindlasti kontrollitakse nende sujuvat toimimist veelkord. "Tegemist on siiski tehniliste seadmetega ja nendel liiklemine nõuab eraldi tähelepanelikkust, eskalaatorid ongi seadistatud peatuma, kui näiteks trepiastme vahele satub takistus, see takistus võib sattuda sinna ootamatult ja sellepärast on oluline eskalaatoril olles olla tähelepanelik ja tagada oma tasakaal ka selliste ootamatute peatumiste puhul. Selline peatumine on eelkõige oluline just selleks, et tagada klientide turvalisus ja suurema õnnetuse ärahoidmine näiteks kui keegi kukub."