Riigikogu esimehe Toomas Saviga kohtudes riigikogu istungisaalis käies avaldas Boothroydile muljet selle nüüdisaegne hääletussüsteem, teatas riigikogu pressiesindaja BNS-ile.

Kohtumisel oli kõne all ka edasine koostöö kahe maa parlamentide vahel ning Savi avaldas lootust, et riigikogu ametnikel õnnestub oma briti kolleegidega kogemusi vahetada.

Briti parlamendi alamkoja spiiker käib reedel ka Kopli lastekodus, kus ta annab Suurbritannia annetusena üle tšeki 25.000 kroonile tänavalaste varjupaiga konstrueerimiseks.

Kell 15 peab Boothroyd Eesti rahvusraamatukogu konverentsisaalis avatud loengu Briti parlamentaarsest süsteemist.

Riigikogu esimees Savi annab oma briti kolleegile ametilõuna ja õhtul võtab külalise oma Viimsi kodus vastu president Lennart Meri, kes annab tema auks ka eraviisilise õhtusöögi. Kavas on ka kohtumine peaminister Mart Laariga.

Peale ametliku programmi sõidab Suurbritannia parlamendi alamkoja spiiker ka Lahemaale ja vaatab Estonia teatris etendust "Viini veri".

Betty Boothroyd on juhatanud parlamendi alamkoda juba kaheksa ja pool aastat. Parlamendisaadikuks valiti ta 1973. aastal ja esimeseks naisspiikriks aprillis 1992.

Kuigi Boothroyd on poliitik, nõuab tema praegune positsioon poliitilist erapooletust.

Boothroyd sõidab tagasi Londonisse pühapäeval.