Iisrael on tuumarelvaküsimuses võtnud kasutusele “strateegilise ebamäärasuse” poliitika, mis tähendab, et taoliste relvade olemasolu ei tunnistata, kuid ka ei eitata.

Rahvusvaheliste ekspertide hinnangul on juudiriigil 100-200 tuumalõhkepead, millega on ta üks suuremaid tuumariike maailmas.

Sharon märkis, et tema pikaajaline vaenlane Liibüa on soostunud massihävitusrelvadest loobuma ja ka Iraanile avaldatakse rahvusvahelist survet, et ta tuumaprogrammi lõplikult avalikustaks.

“Võib juhtuda, et ühel päeval, kui oleme saavutanud üleüldise rahu ja kõik täielikult desarmeerivad, oleme ka meie valmis samme astuma,” ütles Sharon oma parempoolse Likudi partei koosolekul Tel Avivis.

Seni aga on Iisrael endiselt eksistentsiaalses ohus ja ka tema suurim liitlane USA on öelnud, et juudiriigi ohjeldamisvõimet ei tohi puutuda.

ÜRO Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) peadirektor Mohammed ElBaradei ütles, et kuu algul Iisraeli külastades olevat Sharon pidanud võimalikuks arutelu Lähis-Ida tuumarelvavabaks muutmise üle, aga vaid tulevikus üldisema rahuprotsessi raames.