Keiserliku õukonna agentuur teatas, et Akihito naine, keisrinna Michiko kutsus varahommikul palee arsti, olles leidnud keisri ebaloomulikult higistamas. Agentuuri teatel põhjustas sümptomid aju ebapiisav verevarustus ja arst jälgib jätkuvalt Akihito seisundit, vahendab Associated Press.

Akihito teatas detsembris, et loobub krüsanteemtroonist 2019. aasta aprilli lõpus oma vanima poja, kroonprints Naruhito kasuks. Põhjauseks tõi Akihito tervisemured.

Mõnedel tänastel üritustel käib keisrinna Michiko üksi, sealhulgas kohtub ta ka printsess Ayakoga, kes teatas hiljuti, et abiellub tavakodanikuga. Michiko edastab Ayakole Akihito õnnitlused.

Valitsemise viimaste kuude jooksul kavatsevad Akihito ja Michiko külastada uuesti kohti, mis on olulised Jaapani ja nende enda isikliku ajaloo seisukohalt.

Sel aastal külastas keisripaar Okinawat ja palvetas inimeste eest, kes surid Teises maailmasõjas. Nad käisid ka Fukushimas ja kohtusid inimestega, kes pidid kodudest lahkuma 2011. aasta 11. märtsi maavärinas ja tsunamis kannatada saanud tuumajaama kiirguslekke tõttu.