Novaja Gazeta ajakirjanik käis uuesti kalmistul, kuhu dessantväelased maetud on. 2014. aasta augustis ei olnud värsked hauad kuidagi tähistatud. Tollal surnuaeda külastanud korrespondente ründasid tundmatud isikud.

Neli aastat hiljem on Aleksandr Ossipovi, Sergei Volkovi ja Leonid Kitšatkini haudadele püstitatud mälestusmärgid, kus on märgitud ka surmaaeg. Lisaks sellele on surnuaiale ilmunud uued dessantväelaste hauad. Üks neist hukkus 2015. aastal ja veel mitu aastatel 2016-2018. Kus nad hukkusid, ei ole teada.

2014. aasta augustis, kui levisid teated Vene sõjaväelaste hukkumise kohta Donbassis, eitas Venemaa kaitseministeerium kõike. Kitšatkini hukkumist püüti varjata. Tema naise nimel levitati informatsiooni, et ta on elus. Novaja Gazeta kinnitab, et dessantväelase naiselt varastati siis mobiiltelefon ja tema nimel vastas teine naine.

Kui mõne sõjaväelase hukkumine leidis dokumentaalset kinnitust, kinnitati kaitseministeeriumist, et ta lahkus armeeteenistusest ja sõitis Donbassi iseseisvalt.

Dessantväelaste sümboolika ja surmaajaga hauakivide ilmumine annab Novaja Gazeta sõnul tunnistust sellest, et vähemalt 2014. aasta augustis võtsid lahingutest Ukraina vägedega Donbassis osa Vene regulaarväed. Just siis said Ukraina väed Ilovaiski all lüüa.

Pihkva oblastiduuma liige Lev Šlosberg, kes on Vene sõjaväelaste hukkumist Ukrainas uurinud, ütles, et pärast seda, kui dessantväelaste hukkumist ei õnnestunud varjata, muutsid Vene võimud taktikat: kaadrisõjaväelastega katkestatakse formaalselt lepingud, pärast mida astuvad nad „vabatahtlikena” niinimetatud Donetski ja Luganski rahvavabariigi separatistide relvaformeeringutesse.