Esialgu jaanipäevaks lõppema pidanud tööde valmimistähtaega pikendati kuni septembrini, kuid protestide tõttu lubab linnavalitsus valmis saada siiski juuli keskpaigaks.

"Iseenesest on suurepärane, et linna tehakse ilusamaks ja ka liiklusskeem muutub siin paremaks. Aga kuidas võib seda teha nii, et meie ja teised tänaval asuvad ärid võivad selle tõttu pankotti minna?" oli ehitustööde tõttu poole oma klientuurist kaotanud kohviku Nikolay juhataja Irina Krimanova nördinud.

Kohvikus käib iga päev tööl kaks kuni viis inimest, kellele tuleb palka maksta. Lisaks tuleb katta ka muud kulud. Krimanova sõnul arvestasid nad esialgu välja kuulutatud kolme kuuga ja olid planeerinud, kuidas selle aja jooksul hakkama saada. Kuid siis tuli teade, et esmaprojekti ebatäpsuse tõttu pikendatakse töid septembrini.

"No kuidas niimoodi saab? Pool aastat rekonstrueeritakse kolmesada meetrit," ei mõistnud Krimanova linnavalitsuse suhtumist. Krimanova arvates oli probleemiks eelkõige hoopis see, et objekil ei töötanud piisaval arvul inimesi.

Pärast seda, kui ajakirjanduses ilmusid probleemide kohta teravad artiklid, läksid tööd suurema hooga jälle lahti. Kommunaalamet lubas kahe äri kohta üles panna sildid, kus kirjas, et ärid on avatud. Seda pole siiani juhtunud.

Kõrvalasuva ööpäevaringselt avatud Kannikese lillepoe arendusjuht Roman Dragunov ütles Delfile, et nemad on kaotanud koguni 70 protsenti klientidest, kuid linn keeldub neid aitamast.

Dragunov võttis linnavalitsusega korduvalt ühendust juba märtsis, et paigaldataks äride lahtiolekule viitavad sildid, nagu seda on tehtud näiteks Haabersti viadukti ehitusel. Linnavalitsusest tuli lõpuks vastuseks, et kuna Kannikese poele pääseb ligi ka kõrvaltänava kaudu, ei ole nad nõus silte paigaldama. Kõrvaltänav on aga praeguseks muutunud tupikuks, mida kasutavad vaid seal elavad inimesed. Ka varem oli sealne liiklus Gonsiori tänavaga võrreldes tühine.

"Kui Viru tänava kioskid taas avati, siis linn teavitas sellest igal pool. Aga nüüd mitte," on Dragunov pettunud. "Meil on abi vaja, aga keegi aidata ei taha."

Gonsiori tänava remont algas 12. märtsil. Linn põhjendab ehitustööde venimist sellega, et reaalsuses paikenvad välja vahetatavad kommunikatsioonitrasside teisiti, kui projekteerimise aluseks olevatel plaanidel. Seetõttu on esialgne projekt tulnud ümber teha. Ajakirjandus on samas välja toonud, et ehitusel pole kuigi palju töölisi ja vahepeal tööd soikusid täielikult.