„MTÜ juhtimine peaks looma valmiduse, et sügisel kui otsus erakonna moodustamise kohta vastu võetakse, on võimalik lendstardist edasi minna. Kui siis tuleb otsus, et erakonda ei moodustata, lõpetab ka juhatus oma tegevuse,” kirjeldas Raave kavatsusi.

Sisulise töö osas tegelevad nad Raave sõnul praegu seitsme maikuus välja käidud poliitilises manifestis kirjas olnud ideega. Nende ideede osas käib tema sõnul praegu arutelu ja soovitakse välja pakkuda ka omapoolsed lahendused.

Raave keeldub täpsustamast, millist poliitilist maailmavaadet nende liikumine esindab. „Meie ideed asuvad nii paremal, vasakul kui tsentris, me oleme nii liberaalsed kui konservatiivsed,” ütles Raave. Teemade osas, kus muud erakonnad on võtnud küllaltki selged seisukohad, näiteks kooseluseadus või sõjapõgenike temaatika, Raave seisukoha väljendamisest keeldub. „Me ei ole neid teemasid arutanud,” põhjendas ta.

Inimesi, kes kogu oma tööaja MTÜ-le pühendavad, on praegu kaks: Raave ise ja Igor Taro. Kokku on MTÜs praegu seitse inimest. Sügiseks on MTÜl vaja aga vähemalt 501 liiget, et erakonna moodustamine võimalik oleks. Liikmete värbamisel loodavad nad Raave sõnul võrgustikule – liikmed lihtalt soovitavad ühinemist oma lähedastele ja sõpradele. „Soovitused, soovitused, soovitused,” kirjeldas Raave seda, kuidas nad eelkõige uusi liikmeid leida loodavad.

Raava ütleb, et nad kavatsevad siiski ka sotsiaalmeedias nähtaval olla, korraldada üritusi ja kohtumisi. Praegu on näiteks kavas uue majanduse esindajatega kohtumine. MTÜ liikmed osalevad ka erinevatel üritustel nagu näiteks Eelarvamusfestival või Haapsalu Noorte Arvamusfestival.

Liikumise rahastamiseks plaanib liikumine kasutada erinevaid viise. Varsti tullakse välja annetuskampaaniaga, milleks kasutatakse internetiplatvormi. Samuti loodavad nad Raave sõnul, et saavad abi suurannetajatelt. „On lootust, et vähemalt esimese otsa tegevuse toetuse osas on allikad olemas,” ütles Raave. Täpsemalt ta suurrahastajaid nimetada ei soovinud, kuid andis mõista, et tegemist on astutajaliikmete hulka kuuluvate inimestega.

Mais avaldatud manifestile andsid oma allkirja Kristiina Tõnisson, Kristina Kallas, Küllike Saar, Priit Alamäe ja Indrek Nuume. Hiljem liitusid liikumisega Igor Taro ja Henrik Raave. Kuigi esialgu asjaosalised eitasid kavatsust erakond moodustada, on siiski plaanipäraselt selles suunas liigutud.