"Valitsuse alkoholipoliitika on teadlaste soovitusel olnud terviklik. Lisaks hinnapoliitikale oleme muutnud alkoholireklaami vastutustundlikumaks, asunud tõhusamalt kaitsma alaealisi ning pakkuma tasuta alkoravi. Nende muudatuste positiivsed tulemused selguvad aastate pärast, nagu eksperdid ka alati rõhutavad," märkis Ossinovski.

"Ühtlasi näitavad eelmise aasta tarbimisnumbrid, et paljud Eesti inimesed on hakanud vähem jooma. See on suurepärane. Samas näeme, et üle piiri minejad on oma napsukoguseid vähemalt lühiajaliselt suurendanud," möönis endine tervise- ja tööminister.

Ossinovski lisas, et piirikaubandus ei tee muidugi kellelegi rõõmu, kuna töötab rahvatervise eesmärkidele vastu. "Seepärast on valitsus käitunud mõistlikult, loobudes varasematest tõusudest. Lähiaastatel hakkab hinnavahe Lätiga selle tõttu vähenema, mis omakorda vähendab motivatsiooni alkoholi piiri tagant tuua."

Eesti elanikud tarbisid 2017. aastal täiskasvanud (15+) elaniku kohta keskmiselt 10,3 liitrit absoluutalkoholi, mida on 0,08 liitrit enam kui tarbiti aasta varem. Kõigi elanike kohta oli see näitaja 2017. aastal 8,62 liitrit ning on jäänud aasta varasemaga võrreldes samale tasemele, selgub sotsiaalministeeriumi tellimusel valminud konjunktuuriinstituudi uuringust "Eesti alkoholiturg, alkoholi tarbimine ja alkoholipoliitika 2017. aastal".