Saatkonna teatel kujutab Löfveni avaldus endast ülimat taktitust ja künismi.

„Tema tõenditeta veendumus, et „pärast USA-d ja Prantsusmaad” saab Rootsi väidetavalt „vältimatult” Kremli sekkumise objektiks, kutsub meis esile sügava nördimuse, eriti viimasel aja sagenenud Stockholmi kinnisideeliste, kliiniku serval Venemaa-vastaste väljaastumise foonil,” teatas saatkond.

Venemaa saatkonna sõnul on Rootsi juhtkond kahjuks valimiseelse palaviku lõõmas ilmselt valmis igasugusteks propagandatrikkideks, kasutades kurikuulsat Vene-vastast motiivi.

Saatkond viitab sellele, et Rootsi välisminister Margot Wallström jõudis seoses Arkadi Babtšenko tapmise lavastamisega Ukrainas rääkida opositsioonilisi ajakirjanikke Venemaal varitsevatest ohtudest, ning sellele, et Rootsi ei saada ametlikku delegatsiooni jalgpalli MM-ile Venemaale seoses demokraatia ja inimõiguste alase olukorraga.

„Tervele mõistusele ei ole hoomamatu, mis seisab nende väljamõeldud formuleeringute taga. Sest Rootsi ei ole kaugeltki vabaduste ja demokraatia etalon, mida kinnitab näiteks ÜRO rassilise diskrimineerimise likvideerimise komitee raport, milles mainitakse Stockholmi tõsiseid rikkumisi selles sfääris. Rääkimata juba sellest, et katsed tuua sporti odava politikaanluse vaimu ei kutsu esile muid tundeid peale vastumeelsuse ja hukkamõistu,” teatas Venemaa saatkond.

„Jahtuge maha, head härrased! Kas te pole tõesti siiani aru saanud, et häbematu kollektiivne süüdistav surve Moskva aadressil ei tööta ja lõpptulemusena kahjustab teie enda mainet? Kas pole teil valimiste eel parem lõpetada enesepettus ja mõelda sellele, kuidas taastada teie enda poolt tupikusse aetud suhted naabruses asuva Venemaaga?”