Kui lõpetajaks on arendaja ehk Tartu külje alla kavandatava tselluloositehase puhul Est-For Invest, siis võib ta avaldada soovi eriplaneering lõpetada mistahes hetkel, selgitas Oidjärv Delfile.

"Sellisel juhul võib valitsus planeeringu lõpetada näiteks põhjendusega, et kavandatav tegevus ei ole võimalik, kuna puudub tegevuse elluviimisest huvitatud isik ning riik ise planeeringu koostamist jätkata ei soovi," rääkis Oidjärv. "Kui hanke alusel on sõlmitud leping konsultandiga, tuleb Est-Foril tasuda selleks hetkeks tehtud tööde eest," lisas ta.

Riigi eriplaneeringut saab asuda lõpetama ka valitsus, põhjendades lõpetamise vajalikkust. Sel juhul selgitaks eriplaneeringu lõpetamist tingivad põhjused valitsuse jaoks välja rahandusministeerium koostöös keskkonnaministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga.

Samuti tuleb ära kuulata ka Est-For Invest. "Ärakuulamine on kohustuslik, kuna Est-Fori taotluse suhtes tehakse planeeringu lõpetamisega keelduv otsus," ütles Oidjärv. Pärast asjaolude välja selgitamist saab valitsus otsustada, kas planeeringu koostamisega jätkata või see lõpetada.

Tartlaste tugeva vastuseisu valguses on mitmed poliitikud eesotsas erakonna Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jevgeni Ossinovskiga andnud mõista, et tselluloositehase eriplaneering võidakse lõpetada.