Lipp heisatakse Eesti Vabariigi hümni saatel ning lipuheiskamise toimkonnas on Tallinna reaalkooli ja Johan Laidoneri Seltsi esindajad.

Kõne peavad Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei. Õnnistussõnad ütleb Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma.

Kuberneri aeda on üles rivistatud Kaitseliidu, Naiskodukaitse, vahipataljoni, noorkotkaste, kodutütarde, skautide, gaidide ja akadeemiliste ühenduste auvalve, samuti seltside, ühingute ja koolide liputoimkonnad.

Mängib Kaitseväe orkester ja laulavad Eesti Naislaulu Seltsi koorid. Kooride esituses kõlavad Juhan Aaviku “Hoia, Jumal, Eestit” Aleksander Leopold Raudkeppi sõnadele ja Enn Võrgu “Eesti Lipp” Martin Lipu sõnadele.

Kella 14st pääsevad huvilised Pika Hermanni torni. Ladusama sissepääsu korraldamiseks jagatakse külastajatele tasuta pääsmeid, kuhu on märgitud torni pääsu kellaaeg.

Eesti lipu päeva tähistatakse Eesti Üliõpilaste Seltsi sinimustvalge lipu õnnistamise aastapäeval. Esimene sinimustvalge lipp valmis 1884. aasta kevadel ning õnnistati ja pühitseti 4. juunil Otepää kiriklas. Tänavu möödub 134 aastat sinimustvalge lipu pühitsemisest.

riigilipu heiskamise tseremoonia kava saab leida siit.