"Mulle on ette heidetud, et ma ei võta poliitilistes küsimustes piisavalt sõna ehk et olen poliitiliselt neutraalne. On ette heidetud ka seda, et ma pole poliitiliselt neutraalne, ainult et teisel moel kui arvajale meeldib," ütles Laar Delfile. Tema sõnul tundub talle kõiki neid arvamusi kuulates, et olen leidnud oma seisukohtades päris hea tasakaalupunkti. "Mind pole mõtet üritada kallutada ühele või teisele poole. Räägin ikka seda, mida mõtlen," märkis ta.

Laar sõnas, et on loomult konservatiiv ning pangandus on samuti konservatiivne ala, seega jätkab ka Eesti Panga nõukogu tõenäoliselt rahulikult ja suuremate vapustusteta.

Samas toob järgmine aasta Eesti Panga nõukogu siiski rohkem rambivalgusesse, sest Laar peab riigikogu uuele koosseisule esitama Eesti Panga nõukogu uue koosseisu, mis hakkab kohe valima Eesti Pangale uut presidenti.

Ärimehe ja pangandustegelase Indrek Neivelti seisukohale, nagu oleks Eesti Panga tähtsus praeguseks väiksem kui maksuametil või finantsinspektsioonil ja pigem võrreldav statistikaametiga, vastas Laar, et Neiveltile tuleks kasuks Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoniga üks pikem vestlus maha pidada.

Riigikogu kinnitas teisipäeval Mart Laari 44 poolthäälega taas Eesti Panga nõukogu esimeheks, selle vastu oli 31 saadikut ja üks riigikogu liige jäi erapooletuks. Hääletuselt puudus 16 saadikut.

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni kuuluv Peeter Ernits nimetas Mart Laari jätkamist Eesti Panga nõukogu esimehena naeruväärseks, öeldes, et tegemist pole sotsiaalse töökohaga.

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimees ütles tänavu märtsis, et Mart Laar on Eesti Panga nõukogu esimehena küll toetanud poliitilisi intriige eelmiste valitsuste ajal, aga ei ütle midagi kriitilist praeguse valitsuse halbade ja argumenteerimata otsuste kohta, mis sisuliselt lõhuvad ju tema enda elutööd ja meiega koos tehtut.