„See ettepanek toob esile selge ja olemasoleva vajaduse USA soomusdiviisi paigutamise järele Poolasse, Poola otsustavuse anda märkimisväärne toetus, mis võib ulatuda 1,5-2 miljardi dollarini ühiste sõjaliste rajatiste loomise näol, ning annab USA vägedele paindlikuma liikumisvõime,” öeldakse Poola kaitseministeeriumi dokumendis.

Lisatakse, et Varssavi on kindlalt valmis jagama riigikaitsekulutuste koormat, tegema otsuse USA valitsuse jaoks kuluefektiivsemaks ja hajutama kõik kongressi mured eelarve mõttes ebakindlatel aegadel.

Poola kaitseministeeriumi pressibüroo kinnitas, et dokument nimega „Ettepanek USA alalise kohaloleku kohta Poolas”, mis on dateeritud 2018. aastaga, on ehtne ega ole salastatud.

Dokument sisaldab informatsiooni sõjaväebaaside, haiglate ning ilmselt ka koolide ja muu infrastruktuuri välja pakutud asukohtade kohta.

Poola kaitseministeerium teatas, et ettepanek saadeti Washingtoni enne välisministeeriumi ja president Andrzej Dudaga konsulteerimist. Duda on ametlikult Poola armee kõrgeim ülemjuhataja.