Raekoja plats 10 on edasi renditud Rae restoranile ja on osa nn sajandi kohtuprotsessist, kus istuvad süüpingis endine linnapea Edgar Savisaar ja rida tuntud ettevõtjaid. Väidetavalt pikendas linn Kofkiniga soodsat rendilepingut Raekoja platsis pärast seda, kui suurärimees andis Savisaarele altkäemaksu. Siin on aga konks - nimelt ei luba linnaga sõlmitud leping Kofkinil pinda vaheltkasuga edasi rentida.

Selgus, et Rae restorani pidav Amintor läks eelmise aasta lõpus Kofkini firma vastu kohtusse ja väidab sisuliselt oma hagis, et Kofkin pettis ka linna.

Amintori advokaat Vahur Kivistik ütles "Pealtnägijale", et Kofkini firma pani üürilepingu sõlmimisel Amintoriga lisatingimuseks täiendava "puuklepingu", millega Kofkini firma annab justkui kasutada seadmeid ja osutab teenust, mida tegelikult ei tehtud.

Ehk kui uskuda firma hagi, oli neil aastaid Kofkiniga sisuliselt fiktiivne leping tehnika rendiks, mille sisse oli peidetud kordades suurem üüriraha. Nüüd tahab Amintor selle tühistada ja alusetult makstud ligi 350 000 eurot Kofkinilt tagasi saada.

Kofkini advokaat Aivar Pilv rõhutab, et Amintor täitis pooltevahelist koostöölepingut üle kümne aasta ilma igasuguste vaidlusteta ning püüab nüüd kriminaalmenetlust enda huvides ära kasutada ja esitab kunstlikke väiteid, et oma kohustuste täitmist vältida.