Politseinikke oli väljas 2000. Enne üritusi kardeti vägivaldseid kokkupõrkeid AfD toetajate ja vastaste vahel, kuid üldiselt neid ei toimunud, oli vaid kohatisi konflikte politsei ja vastumeeleavaldajate vahel, teatab Der Spiegel.

Politsei eraldas AfD meeleavalduse Brandenburgi väravate juures, kuid lasi vastumeeleavaldajad kuuldekaugusse. AfD meeleavaldust segati vilekooriga ning pidevalt oli kuulda hüüdeid „Nazis raus!” („Natsid välja!”).

Korraldajate sõnul osales kümneid tuhandeid inimesi meeleavaldusel valju techo-muusika saatel. Berliini klubimaailm on organiseerinud umbes 30 muusikat mänginud autot, et AfD „bassiheliga minema peletada”. Osaliselt liikus see karavan mööda Berliini Love Parade’i teekonda.

Vastumeeleavaldajad kogunesid ka pearaudteejaama juures Potsdamer Platzil, kus mängiti samuti valju muusikat. Spree jõel oli umbes 20 paati ja parve AfD-vastaste loosungitega ning Friedrichshaini suunast lasti AfD meeleavalduse suunas lärmakat elektroonilist muusikat.

AfD lootis oma meeleavaldusele palju rohkem osavõtjaid ja registreeritud oli üritus 10 000 osavõtjaga arvestades. Ürituse plaanitud osavõtjate arvu vähendati viimastel päevadel 5000-le, sest sai selgeks, et Berliini tahab sõita märkimisväärselt vähem AfD toetajaid. Rheinland-Pfalzi liidumaal pakuti inimestele osavõtu eest isegi 50 eurot.

AfD juhtidest osalesid meeleavaldusel Jörg Meuthen, Alexander Gauland ja Beatrix von Storch.

Von Storch sarjas Saksamaa jalgpallikoondislast Mezut Özili kohtumise eest Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga, mis olevat paraadnäide suurejooneliselt läbikukkunud integratsiooni kohta. Meuthen nimetas Saksamaa liidukantslerit Angela Merkelit võimu küünilisuse ülempreestrinnaks. Gauland ütles, et etableerunud parteid „armastavad võõraid, mitte meid, mitte teid, mitte sakslasi”. Rahvas skandeeris loosungeid Merkeli, pagulaste ja välismaalaste vastu.