Dokumendi kohaselt kandis Trump Cohenile üle summa, mis jäi 100 000 ja 250 000 dollari vahele. Makse selgituseks öeldi, et see oli tagasimakse 2016. aastal tehtud kulutuste eest. Cohen sõlmis 2016. aastal lepingu pornostaar Stormy Danielsi nime all tuntud Stephanie Cliffordiga, makstes talle 130 000 dollarit selle eest, et ta vaikiks väidetavast afäärist Trumpiga. Alles tänavu aprillis väitis Trump, et ei olnud Coheni poolt Danielsile tehtud maksest teadlik. Ka Cohen kinnitas tänavu, et tegi makse omast taskust.

Suurem probleem on selles, et ta jättis Cohenile tehtud makse välja ka oma 2017. aasta juunis avaldatud finantsaruandes. Üle 10 000 suuruste võlgnevuste deklareerimine on Valge Maja ametnikele, sealhulgas presidendile kohustuslik. Võlgade teadlik ja sihilik deklareerimata jätmine on aga kuritegu, mille eest võidakse karistada trahvi või kuni aastase vangistusega.

Lisaks deklaratsiooni avaldamisele pidas eetikaamet vajalikuks saata justiitsministeeriumile teatise, kus viidatakse võimalikule vajadusele makset uurida. „Nende andmete avaldamine võiks pakkuda huvi võimalikule juurdlusele, mida justiitsministeerium presidendi 2017. aasta 15. juunil allkirjastatud aruande suhtes võib läbi viia,” öeldakse kirjas.

Aprilli alguses otsisid FBI agendid läbi Coheni kontori, võttes kaasa dokumente ja elektroonikaseadmeid.