Liiklus seiskus kella 15 ajal, kuna Tartu jaama juhtimiskeskuse keldris asuvas releeruumis põlesid elektrikaablid. Eesti Raudtee pressiesindaja Monika Kaljusaar ütles Delfile, et inimesed põlengu tõttu viga ei saanud ning hoones viibinud jaamakorraldaja evakueeriti.
Edasine aga oli reisijate jaoks kui lõputu infosulg. Rongijaamas viibinud inimeste sõnul ei jagatud neile Elroni poolt mingit infot, veel 21 ajal seisid inimesed Tartu rongijaamas ja ootasid bussi või rongi.

Kell 19.33 Tartusse jõudma pidanud Tallinn-Tartu rong hilines sinna üle tunni, seistes rongis viibinud lugeja sõnul Kärkna peatuses peaaegu tunni. Seismise ajal öeldi ainult korra, et rong peaks liikuma hakkama 15 minuti pärast, kuid reaalselt läks selleks tunduvalt kauem aega. "Tüüpiline Elroni katastroof. Kui on teada, et rongid ei saa sõita Tartusse, siis ei suudeta bussi tellida, kui on mitu tundi ette teada, et probleeme on," sõnas lugeja.

Tartusse jõudes avanes ühele ohtlik vaatepilt, rongijaama perrooni ning tänavat ühendav tunnel oli lukku keeratud. Inimesed olid sunnitud ronima kõrgelt perroonilt alla otse rööbastele. Mingit informatsiooni jaamas ei jagatud.

"See ronimise osa oli eriti nõme ning suisa ohtlik. Elame jätkuvalt kiviajas, kus midagi organiseerida ei suudeta," pahandas üks lugeja.

Ratastoolis noormees Karl-Martin rääkis Delfile, et ta jäi otsesõnu lõksu: ta ei saanud kuidagi rööpaid ületada. "Kaldtee värav oli lukus. Üks mees tuli appi ja tõstis selle hingedelt ära."