Valge Maja kommunikatsioonide büroo eriassistent Sadler, kes aitab koostada Trumpi liitlaste jutupunkte, esines kommentaariga McCaini kohta Valge Maja kommunikatsioonipersonali arutelul Gina Haspeli nimetamise üle CIA direktoriks, millele vastu olemisest teatas McCain kolmapäeval.

„See pole tähtis, ta sureb niikuinii,” ütles Sadler anonüümseks jäänud ametniku sõnul.

Valge Maja pressiesindaja ei vaidlustanud seda teadet ning tegi avalduse: „Me austame senaator McCaini teeneid meie riigi ees ning tema ja tema perekond on meie palvetes sellel keerulisel ajal.”

Avalduse tegi ka Haspel: „Mul on senaator McCaini vastu ülim lugupidamine ja ma hindan läbimõeldust, millega ta on sellele ametisse nimetamise protsessile lähenenud.”

„Kas ma võin teile meelde tuletada, et minu abikaasal on perekond, 7 last ja 5 lapselast,” kirjutas McCaini naine Cindy McCain Twitteris Sadlerit silmas pidades.

Oma Arizona kodus ajuvähiga võitlev 81-aastane McCain kutsus oma kolleege senatis olema Haspeli CIA direktoriks nimetamise vastu. Pärast Haspeli ütluste andmist kolmapäeval senati ees tegi McCain avalduse, milles ütles, et kuigi Haspel on patrioot ja pikaaegne riigiametnik, on tema varasem töö ülekuulamisprogrammide juhtimisel CIA-s häiriv.

„Tema keeldumine piinamise ebamoraalsuse tunnistamisest muudab ta kõlbmatuks,” kirjutas McCain, kes on endine mereväeohvitser, kes sattus Vietnamis pärast oma lennuki allakukkumist sõjavangi ja koges ise piinamist.

Trumpi ja McCaini suhted on keerulised. 2015. aasta suvel veidi pärast oma presidendikampaania alustamist halvustas Trump McCaini sõjaväeteenistust öeldes: „Ta ei ole sõjakangelane. Ta on sõjakangelane, sest ta võeti kinni. Mulle meeldivad inimesed, keda ei võetud kinni.”

New York Times teatas eelmisel nädalavahetusel, et McCaini kaastöötajad informeerisid Valget Maja, et McCaini matustel ei kavatseta Trumpile sõna anda, kuid asepresident Mike Pence on teretulnud.