ASLO Konsultatsioonid on advokaadibüroo Sorainen tütarettevõte, mille juhatuse liikmed on vandeadvokaadid Aku Johannes Sorainen ning Toomas Prangli. Ettevõte pakub krediidiinfo kohaselt büroohaldusega ja raamatupidamisega seotud teenuseid.

Prangli keeldus kommentaare jagamast või selgitamast, millistel alustel on erakond Eesti 200 kaubamärki taotletud. Tema sõnul pole ta pädev pikemalt kommenteerimaks ka patendeerimisprotsessi juriidilist poolt.

Aku Sorainen pühkis ise samuti asjast käed puhtaks. "Meiega seotud ettevõtted teenindavad aastas üle 2000 kliendi, mina ei tea kõikide nende üksikasju," ütles ta.

Uurides Eesti 200 kõneisikult Kristina Kallaselt, kas on taotletud kaubamärki võimalikule erakonnale, vastas ta eitavalt. "Minu jaoks on see täielik uudis, ma kuulen sellest esmakordselt," ütles Kallas. Tema sõnul pole jätkuvalt plaanis liikumisega erakonda teha ning mingit patenditaotlust pole seega esitatud.

Kallas eitas ka igasugust seotust ettevõtega ASLO Konsultatsioonid. "Ma pole sellisest ettevõttest midagi kuulnud," teatas ta.

Delfi toimetusse helistas Eesti 200 liikumisega seotud Priit Alamäe, kes teavitas, et kaubamärgi registreerimise taga on ainuisikuliselt tema. "Kaubamärki tuleb kaitsta pahatahtlikkuse eest, eriti juhul kui tulevikus peaks minema asjaks," selgitas Alamäe formaalset liigutust viidates võimalikule parteile.

"Kallas polnud tõesti veel asjast teadlik, ma polnud jõudnud talle rääkida ning Soraineni inimesed tegid töö väga kiirelt ära," muigas Alamäe.

Erakonna kaubamärki on taotletud neljale klassile, mis kattuvad teiste Eestis tegutsevate erakondade kaubamärgi klassidega. Need on klass 16, mis on seotud erakonna nime kasutamisega trükistel; klass 25, mis on seotud rõivastel nime kasutamisega; klass 35, mis annab õiguse nime alt viia läbi reklaamtegevusi või organisatsioonide ärialast juhtimist; klass 41, mis annab õiguse nime tarvitamiseks poliitilise teabe edastamisel.

Ettevõte taotles veel teisegi kaubamärgi "EESTI 200" patenteerimist, mis on samuti menetlusse vastu võetud. Eristumaks kunstirühmituse EESTI 200 juba patenteeritud kaubamärgist, on taotluses laiendatud klasse, millele kaubamärgi tunnustamist taotletakse.