Harju maakohus tegi 16. aprillil pooltele ettepaneku lahendada vaidlus kompromissiga.

Tallinna linn ütles 11. mail 2017 Meelis Paiga sõlmitud töölepingu erakorraliselt üles, Pai vaidlustas selle otsuse töövaidluskomisjonis ja hiljem Harju maakohtus.

Eelmisel aastal kirjutas Eesti Päevaleht, et Põhja-Tallinna linnaosavanema Raimond Kaljulaidi sõnul tuli juba möödunud aastal signaale, et Salmes ei ole asjad korras.

"Nõudsime seepeale Salmest välja lepingud ja muid dokumente ning pöördusime linna sisekontrolli. Pärast vahearuandega tutvumist tegin Salme kultuurikeskuse juhatajale ettepaneku Meelis Pai tööleping lõpetada,” ütles Kaljulaid.

Kaljulaidi sõnul pole see kahjuks esimene personalialane muudatus, mis on tulnud Põhja-Tallinna valitsuses teha.

Tallinna sisekontrolör edastas möödunud aasta mais Põhja-Tallinna valitsusele Salme kultuurikeskuses Meelis Pai juhtimisel tegutsenud lasteteatri tegevuse kohta vahekokkuvõtte. Linnaosa vanem Raimond Kaljulaid tegi pärast sellega tutvumist kultuurikeskuse juhatajale ettepaneku Meelis Pai tööleping lõpetada.

Sisekontrolöri teenistuse vahekokkuvõttes seisab, et sõlmiti küsitavaid lepinguid. Mitmete lepingute puhul olid ostu summad vaid veidi alla riigihanke piirmäära, mis viitab soovile vältida hangete läbi viimist. Meelis Pai lasteteatri projekti ei ole nõuetekohaselt juhitud, linna vahendite kasutamine ei ole olnud läbipaistev ega otstarbekas, leiab sisekontrolli teenistus.

Sisekontrolöri memos on toodud näiteks lepingud turundusplaani koostamiseks ja müügitegevuse juhtimiseks, millega keskuse töötajate väitel tegeles Meels Pai. Meelis Pai ise väitis sisekontrollile, et ei tea nendest lepingutest midagi.

Aruande kohaselt üritas sisekontroll saada teavet teenust osutama pidanud äriühingult. Äriühingu poolt lepingu allkirjastanud isik väitis aga, et ei tea lepingust midagi.

Sarnaseid küsitavaid tehinguid oli ka teisi. Valdav osa sisekontrollile huvi pakkunud lepingutest oli sõlmitud Meelis Pai poolt ostumenetlusse kaasatud isikutega.