Tsahkna ütles Delfile, et pole Eesti 200 liikmete nimekirjas. Viitele, et ta kuulub siiski Eesti 200 liikumise gruppi sotsiaalvõrgustikus Facebook vastas ta, et kuulub ka väga paljudesse teistesse gruppidesse.

"Ka mina olen käinud mõnel nõupidamisel, aga eestvedamine on ikkagi need viis inimest, kes eile välja tulid," sõnas Tsahkna. Ta avaldas heameelt, et inimestel, kes on oma valdkondades kompetentsed ja midagi saavutanud, on Eestis julgust oma arvamust välja öelda.

"Ma arvan, et nad väärivad seda, et nende ideed ja ettepanekud läbi arutada ja ära kuulata," ütles Tsahkna. "Mina soovin neile jõudu. Mis sellest edasi saab, seda näitab ju elu," lisas ta.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et Tsahkna on Eesti 200 liikumisega tihedalt seotud, kuid hoiab tagaplaanile, et tema poliitiline slepp ei annaks võimalust uut algatust rünnata.

Seni varjus püsivasse tuumikusse arvatakse kuuluvat ka inimesi, kes lahkusid IRL-ist pärast seda, kui sealt astusid välja Tsahkna ja Marko Mihkelson. Kaks toonast lahkujat olid Meelis Niinepuu ja nüüd juba avalikult end Eesti 200-ga sidunud Alamäe.

Mihkelson saaks tahtmise korral olla liikumise üks võimalik lipukandja, sest ta on selle kohtumistel osalenud talvest saadik.