Täna hommikul toimunud operatsiooni käigus peeti mitmeid mehi kinni. Vähemalt üks viidi vangitranspordiga teise asukohta, vahendab The Local.

Politsei kinnitas hiljem, et vahistatud mees on 23-aastane togolane, kes oli plaanis esmaspäeval välja saata.

Politseioperatsiooni käigus sai mitmeid inimesi viga. Mõned sisserändajad hüppasid hoone akendest alla.

Kergelt viga sai ka kolm politseinikku, kuid nad suutsid oma tööd jätkata. Politsei asindaja sõnul oli päästeteenistuse töötajatel palju tegemist.

Politsei uurib tõendeid selle kohta, et sisserändajatel oli kokkulepitud plaan väljasaatmiste takistamiseks ühise tegevuse abil.

„Et migrantidelt tuli tõsiseid avaldusi, et kui politsei taas kohale ilmub, nad ainult ei kaitse ennast samal viisil, vaid valmistuvad ka ennast relvastades, püüdsid võimud operatsiooni käigus leida relvi ja ohtlikke esemeid,” teatas politsei täna.

Kas relvi ka leiti, pole seni kinnitatud.

Esmaspäeval takistas 23-aastase togolase väljasaatmist jõuga 150-200 sisserändajat.

Kolm politseipatrulli, kes olid tulnud meest kinni pidama, leidsid end olevat kriitilises olukorras ja otsustasid tagasi tõmbuda.

Peamiselt Aafrikast pärit sisserändajad piirasid patrullautod sisse ja sõimasid politseinikke. Peksti ka autosid ja need said kahjustada, teatas Stuttgarter Zeitung.

Sisserändajad saatsid vastuvõtukeskuse julgeolekuametniku vahendajaks ja esitasid politseile ultimaatumi: võtke togolaselt käerauad kahe minuti jooksul ära, või nad jooksevad tormi vastuvõtukeskuse väravale.

Politsei otsustas anda julgeolekuametnikule võtme, et ta saaks käerauad avada.