Liikumise üks eestvedajatest, Tartu Ülikooli Narva kolledži direktor, Kristina Kallas ütles Delfile, et kuigi liikumine ei välista tuleval aastal riigikogu valimistel kandideerimist, pole see hetkel nende prioriteet.

"Meie eesmärk on rääkida põhimõttelistest küsimustest, alates majandusest kuni koolivõrguni. Tahame koondada inimesi, kelle jaoks on oluline pikaajaline vaade," sõnas Kallas.

Kandideerimiseks riigikogu valimistel on vajalik erakonna loomine, milleks on vaja 500-liikmelist ühendust. Teadaolevalt on Eesti 200 seotud liikmeid 40.

Kallas nentis, et erakonna loomiseks on vajalik rahaline kapital, kuid tänase seisuga panustavad kõik liikmed kohtumiste õnnestumisesse isiklikest vahenditest. "Veini ostame oma raha eest," rääkis Kallas ning jätkas, et koolitusruumide rent on senini tasutud ühiselt.

Eesti 200 manifest jätab mulje, et huvitatud saaksid liikumisega liituda. Kallas täpsustas seda ning ütles, et kuskile oma nime kirja hetkel panna ei saa. "Me ootame oma arutelupäevadele inimesi, kes tahavad Eesti probleemide üle rääkida ning on nõus panustama oma aega ja ressurssi, nädalavahetuseti toimuvad kooskäimised näitavad, et selliseid inimesi on palju. Ennekõike on Eesti 200 diskussiooniplatvorm" lõpetas Kallas.