Flood asendab Ty Cobbi, kes veenis Trumpi tegema koostööd Venemaa USA valimistesse sekkumist uuriva eriprokurör Robert Muelleriga. Cobb kinnitas presidendile, et nii toimimine viib juurdluse kiire lõpuni, vahendab New York Times.

Seda aga ei juhtunud ning juristide sõnul on ebatõenäoline, et Mueller lõpetaks oma juurdluse lähimal ajal. Trumpi nõunikud näevad silmapiiril hädaohtu: kui demokraadid saavad esindajatekoja oma kontrolli alla, on neil võim esitada kutseid ülekuulamistele või isegi kokku kutsuda tagandamiskuulamisi.

Floodi resümee on sellisteks võitlusteks sobiv. Ta võitles kongressi ja sõltumatu eriprokuröriga Clintoni administratsiooni ajal. Valge Maja advokaadina George W. Bushi teisel ametiajal aitas ta tõrjuda kongressi juurdlusi föderaalprokuröride vallandamise üle. Erapraktikas on ta esindanud endist asepresidenti Dick Cheneyt.

„Emmet Flood ühineb Valge Maja personaliga, et esindada presidenti ja administratsiooni Venemaa nõiajahi vastu,” ütles Valge Maja pressisekretär Sarah Huckabee Sanders.