Tänasel Tallinna linna valimiskomisjoni koosolekul peatati Raivo Aegi linnavolikogu liikme volitused alates 4. maist 2018 kuni 4. augustini 2018. Sarnaselt otsustas valimiskomisjon peatada ka Kadi Pärnitsa linnavolikogu liikme volitused 4. maist kuni 6. augustini 2018. Pärnitsa asendajaks saab Mart Meri.

Aeg ütles Delfile, et isiklikel põhjustel ei saa ta selles vahemikus mitmeid istungeid külastada. "Kuna soovin, et IRLi fraktsioon Tallinna linnavolikogus oleks täies koosseisus esindatud, siis peatasin kolmeks kuuks, mis on ühtlasi ka minimaalne aeg, oma linnavolikogu liikme volitused," sõnas Aeg Delfile. Aegi asendajaks saab Kaido Kukk.

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimees Riina Solman möönis, et kuna peatselt seisab ees umbusaldusavaldus linnapea Taavi Aasa vastus, siis on oluline IRLi fraktsiooni täiemahuline esindatus.

"Raivo tegi aumeheliku valiku ning peatas fraktsiooni huvides kolmeks kuuks volitused, andes võimaluse Kaido Kukele, kes Aasa umbusaldusel kindlasti kohal olla saab," sõnas Solman.

Umbusalduse aeg määratakse volikogu esimehe poolt vastavalt KOKSile vähemalt neli päeva enne linnavolikogu istungit, mistõttu volikogu liikmed ei tea päris täpselt ette, enne millist istungit volikogu esimees umbusalduse hääletuse kokku kutsuda võib.