Süüria riigitelevisiooni teatel toimusid raketirünnakud kell 22.30, vahendab Reuters.

„Süüria on sattunud uue agressiooni alla, kui mõningaid sõjaväebaase Hama ja Aleppo maapiirkondades tabasid vaenlase raketid,” teatas armee allikas.

Süüria inimõiguste vaatluskeskuse (SOHR) teatel näis rünnaku sihtmärk olevat maa-maa rakettide ladu 47. brigaadi baasis Hamast lõunas.

Opositsioonimeelne Orient News teatas samuti, et selle baasi relvaladudes oli näha võimsaid plahvatusi.

Teadete kohaselt tabasid raketid ka objekte Hamast läänes asuvas Salhabi piirkonnas ja Nairabi sõjaväelennuvälja ümbruses Aleppo ja selle rahvusvahelise lennuvälja lähedal.

SOHR-i allikate andmetel hukkus rünnakutes 26 Süüria valitsuse meelset võitlejat. Neli neist olid süürlased ja ülejäänud välismaalased, kellest suur enamus iraanlased. 60 võitlejat sai väidetavalt vigastada ja on ka kadunuid.

Iraani toetatud rühmitusi on varem Süürias rünnanud Iisrael. Iisraeli luureminister Yisrael Katz ütles aga täna, et ei ole rünnakutest teadlik.

"Kogu vägivald ja ebastabiilsus Süürias on Iraani katsete tulemus tekitada seal sõjaline kohalolek. Iisrael ei luba põhjarinde avamist Süürias," ütles Katz Iisraeli armeeraadios.