"Juhatust on antud ettepanekust informeeritud, kuid loomulikult soovivad nad enne Riina Sikkuti kandidatuuri kinnitamist temaga kohtuda ja see toimub juba järgmisel kolmapäeval, kui sotside Sikkutiga kohtub," ütles Ossinovski.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liikme Rainer Vakra sõnul arutati ministrikandidaadi küsimust tänasel juhatuse kokkusaamisel võrdlemisi põgusalt. "Leppisime kokku, et tuleval kolmapäeval, kui meiega saab liituda ka Riina Sikkut, siis toimub põhjalikum arutelu," sõnas Vakra.

Vakra tõdes, et Riina Sikkuti kandidatuurist olid teadlikud paljud erakonna juhatuse liikmed, ent oli ka neid, kes kandidaadi nime täna meedia vahendusel teada said. "Usun, et oli neidki, kellele tuli Riina Sikkuti nimi uudisena," märkis Vakra.

Küll aga on varem meedias spekuleeritud ka sotside aseesimehest Heljo Pikhofist kui Ossinovski võimalikust mantlipärijast ministrikohal, ent Ossinovski tuli lagedale hoopis uue inimesega, riigikantselei ametniku Riina Sikkutiga. Kas see ehk lõi juhatuse liikmed kahte leeri: uue kandidaadi pooldajad ja need, kes pidasid õigeks, et järgmine tervise- ja tööminister tuleb kas sotsiaaldemokraatide riigikogu fraktsioonist või vähemasti parteikaaslaste hulgast?

"Kui küsite, kas Riina Sikkuti nimi tuli üllatusena, siis ei," lausus Vakra ja selgitas, et Sikkuti puhul on tegemist inimesega, kes omab sotsiaaldemokraatlikke väärtusi ja on ka alati sotsiaaldemokraate valinud. "Keegi ei tõusnud täna püsti ega hoidnud peast kinni ega kõndinud ära. Sikkuti puhul on tegemist antud valdkonna spetsialistiga," ütles Vakra.