Sibul ütles Delfile, et IRL on oma järeldused teinud. Praegu käib tema sõnul partei maailmavaateliste põhialuste ettevalmistamine ja 2. juunil toimuvaks suurkoguks valmistumine. "Loodetavasti muutume pärast seda valija jaoks selgemaks," sõnas Sibul.

"Maailmavaateliste aluspõhimõtete alusel tuleb ka uus valimisprogramm ja on ilmselge, et valija juba ootab. "Vaadates poliitilist maastikku, siis tegeldakse juba väga selgelt valimisteks valmistumisega," ütles Sibul. "Sel ajal, kui koalitsioon tegeleb veel RES-i (riigieelarve strateegia – toim) ja riigieelarve kokkupanemisega järgmiseks aastaks, räägib opositsioon räägib palju selgesõnalisemalt järgmisest valimisperioodist ja valimisideedest, mis on loogiline."

Küsimusele, kuidas IRL mõtleb tagasi meelitada valijaid Eesti Konservatiivselt Rahvaerakonnalt, vastas Sibul, et IRL-i valijad on läinud erinevate erakondade taha. "Ma ei oska nimetada, kes on IRL-i jaoks praegu põhiline konkurent," nentis ta.

"Kuna me oleme täna ainus paremerakond, kes on valitsuses, siis on loogiline, et opositsioonierakondade sõnumid ja retoorika on kõige rohkem ja valusamalt löönud IRL-i, mis on loogiline," sõnas Sibul. "Aga mulle tundub küll, et lõpuks on Eesti inimestele oluline, et paremerakonnad valitsuses oleks," lisas ta.

"IRL on valitsuses seepärast, et Eesti kodakondsuspoliitika ei muutuks, keele- ja kultuuripoliitika säiliks ja ma arvan, see on lõpptulemusena valijale oluline. Ma eeldan, et me suudame koos valijaga sellele arusaamisele jõuda," ütles Sibul.

Rahvusringhäälingu tellitud ja täna avaldatud Turu-uuringute AS-i küsitluse kohaselt langes IRL-i toetus aprillis taaskord allapoole 5-protsendilist valimiskünnist, ulatudes vaid 4 protsendini.