"Iseenesest on otsesaade debatt väga hea vorm, sest ta näitab poliitikut täpselt sellisena nagu ta on," leidis Kuusk Delfile antud kommentaaris. "Kui ta kaotab oma närvi otsesaates, siis ongi see kõigile näha. Otsesaatel on seetõttu oma võlu. See, kui nad veeretaksid seal poliitiliselt korrektset ümmargust juttu ja loeksid parteiprogramme maha, näitaks poliitika hetkeseisu kohta oluliselt vähem," märkis ta.

Kuusk ütles, et selgitab saatajuhina külalistele enne debatti alati üsna põhjalikult reegleid, näiteks et üksteisele vahele ei räägita, et järgida tuleb saatejuhi korraldusi ja nii edasi. "Aga ega saatejuht ei muuda poliitiku olemust," tõdes Kuusk oma sekkumisvõimaluste piiridest rääkides. "Hea ja kultuurse kvaliteetse debati juurde laused "Ole vait!" või isiklikud märkused ei peaks käima," oli Kuuse seisukoht, kuid selliste lausete saates kõlamist ei ole ka otseselt võimalik vältida.

Kuuse sõnul pole üksteisele vahele rääkimises ja isiklikes märkustes midagi otseselt uut. Selliseid saatekooslusi, kelle vahel läheb debatt teravaks, on tema sõnul olnud aastaid. "See puudutab konkreetseid persoone, vanu võitluspaare, kes on alati väga tuliselt debateerinud," tõi Kuusk välja. "Meil on olund siin ka vanu reformierakondlasi ja keskerakondlasi - Liina Tõnisson, Meelis Atonen, kes vaidlesid nii, et sädemed lendasid," tuletas ta meelde aastatetaguseid debatte.

Äge arutelu ja oma sõnajärje mitte ära ootamine teledebattides on osas vaatajatest tekitanud meelepaha. Samas on meie arutelukultuur näiteks Vahemeremaade omast siiski palju hillitsetum.