"Põhiideeks oli õpetada lastele suhtuma loomadesse austusega, mis on tähtis ühiskonnas edukate suhete loomiseks. Juba hommikust saadik käis saalis ettevalmistus näituseks. Elevust võis katsuda käega," kommenteerivad kasvatajad Jelena Nemerzhitskaja ja Olga Borissenko.

Näitusel võis näha tuttavaid lemmikloomi nagu kõuts Bantik, koer Kora, hamstrid Vasja, Snežinka, Hamster. Olid ka eksootlised külalised kaugelt maalt: kuningpüüton Kapitonlin, kilpkonn Nika, viirpapagoi Keša ning taluloomad kukk Indrek ja kana Manjaša, kes muneb siniseid mune. Loomade peremehed rääkisid oma lemmikute iseloomust, nende toitmisest, harjumustest ja vastasid laste küsimustele.

Jalatuskäigu ajal käis lasteaias hoovi peal ka poni Kašemir ning lastele ennegi tuttav päästekoer labrador Gektor. "Gekor tõstab juba aastaid meie lasteaia lastel tuju oma trikkide ja oskustega. Seekord ta näitas meistriklassi inimeste otsimisel ja päästmisel," selgitavad kasvatajad.

Lemmikloomapäevast on Mustakivi lasteaias kujunenud aastatega traditsioon, mida ootavad pikisilmi nii lapsed kui kasvatajad. Ürituse eesmärk on lastel oma silmadega näha erinevaid loomi ja jälgida nende elu, tutvustada koduloomade kombeid, avardada silmaringi, kasvatada sõbralikku suhtumist loodusesse ning õpetada loomadega käituma.