Praegu on tervise- ja tööminister Ossinovski. 7. aprillil teatas ta erakonnakaaslastele, et lahkub ametist. Oma järeltulija nime ta tollal öelda ei osanud.

Kiirelt hakati spekuleerima sotsiaalministeeriumi asekantsler Maris Jesse kandidatuuri üle. Väidetavalt oli Ossinovski teinud talle pakkumise, mille üle Jesse mõtles.

Täna kirjutas ERR-i uudisteportaal, et Jesse loobus. Parteitu Jesse ei soovinud infot kinnitada ega ümber lükata. "Ministrikandidaadi otsimine on poliitiline protsess ja jäägu poliitikute kommenteerida," ütles Jesse ERR-ile.

Ossinovski jättis aga otsad lahtiseks. "Nagu olen varem öelnud, nii ütlen ka täna: mul ei ole midagi uut nendele küsimustele vastuseks öelda. Avalikkus saab uuest kandidaadist teada niipea, kui on selleks aeg küps. Seni on Eestis tervise- ja tööminister olemas ja jääb ka edasipidi. Ei ole muretsemiseks põhjust," vastas Ossinovski.

Ta ei soovinud kommenteerida, kas ta otsib inimest oma erakonnast või väljastpoolt ning kas järgmise nädala SDE juhatuse koosolekuks on ministrikandidaat leitud.