Pärast laupäevast Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogu, kus erakonna esimees Jevgeni Ossinovski teatas tervise- ja tööministri ametikohast loobumisest, pakuti avalikkuses kandidaatidena välja partei liiget, sotsiaalkomisjoni esimeest Helmen Kütti, sotsiaalministeeriumi terviseala asekantslerit Maris Jesset ja kolm aastat tagasi tervise- ja tööministri ametikohal töötanud Rannar Vassiljevit.

Delfi andmetel on just Jesse saanud konkreetse ettepaneku ministrikohale asumiseks ja ta on seda ka vastu võtmas.

Jesse pole täna telefoni teel kättesaadav olnud, et infot kinnitada. Samuti ei ole ka SDE juhtkond täna infot kinnitanud ega ümber lükanud. Need, kes Delfile kättesaadavad olid, soovitasid pöörduda erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski poole, kes jäi Delfile tabamatuks.

Erakonna aseesimees ja Jesse kõrval ministritooli põhipretendendiks peetud Kütt soovitas rääkida erakonna esimehega.

Küsimusele, kas talle on tehtud ettepanek ja kas ta ise sooviks ministriportfelli, jättis Kütt vastamata. "Ma ei kommenteeri seda, aitäh!"

Londonis viibiv erakonna aseesimees Indrek Saar jäi Delfile kättesaamatuks nagu ka erakonna riigikogu fraktsiooni juht Kalvi Kõva.

Teemat oli pisut täpsemalt nõus kommenteerima aseesimees Heljo Pikhof. "Jevgeni Ossinovski on öelnud, et tuleb lähinädalate jooksul välja uue ministrikandidaadi nimega. Seni ta pole seda teinud. Mina ei ole kursis sellega, et vastav pakkumine oleks tehtud Maris Jessele," kinnitas Pikhof.

"Samas on Maris Jesse väga tõsiseltvõetav kandidaat tervise- ja tööministri ametisse. Ta tunneb hästi nii meditsiini valdkonda kui tööga seotud probleemistikku. Tema plussiks on kahtlemata ka see, et ajal, mil praeguse valitsuse mandaat kestab vähem kui aasta, ei vaja ta aega selleks, et ennast tervise-ja tööministri vastutusalas olevate keeruliste teemadega kurssi viia," tunnustas Pikhof Jesset.

"Kui selgub ministrikandidaadi nimi või ka nimed, siis toimub kindlasti põhjalik arutelu ka erakonna juhatuses," rõhutas Pikhof.

Sotside asejuht Anto Liivat ei osanud väidetavat Jessele tehtud ettepanekut kinnitada ega ümber lükata. "Nimest mõistagi on juttu olnud. Oleme erakonna juhtkonnas leppinud kokku, et nii nagu kombeks on, siis valitsusdelegatsiooni muutmise ettepaneku esitab juhatusele erakonna esimees. "Kellega millises järjekorras ta konsultatsioone peab, teab ta ise kõige paremini kommenteerida," sõnas Liivat.