Herkel märgib sotsiaalmeedias, et kui Taavi Aas võtab tegelikult ka vastutuse, siis peaks ta lahkuma Tallinna linnapea kohalt. Ja kui Tallinna Linnatranspordi AS-i nõukogu võtab tegelikult vastutuse, siis peaks see tagasi astuma täies koosseisus.

„Kui Keskerakond võtab vastutuse, siis tehakse nii, et selle erakonna liikmeid nõukogu uues koosseisus ei ole,” rõhutas Herkel.

Herkel märgib, et keskerakondlastest moodustatud TLT nõukogusse kuulub lisaks Aasale kriminaalsüüdistusega kohtu all olev endine Tallinna linnavolikogu esimees ja praegune lihtliige Kalev Kallo, linnavolikogu liige Toivo Tootsen ning Riigikogu liikmed Toomas Vitsut, Siret Kotka, Igor Kravtšenko ja Erki Savisaar. „Miks olla nõukogus, kui pole maad ega mütsi aru saadud sellest, mis asutuses tegelikult toimub?” küsib Herkel.

„Nüüd asendab Aas iseenda Klandorfiga. See on umbes nii, nagu võetakse paremast jalast sokk ja pannakse vasakusse ja vastupidi,” kritiseerib Herkel.

Taavi Aas teatas eile, et asutb tagasi Tallinna Linnatranspordi AS-i nõukogu esimehe kohalt seoses TLT nelja juhtivtöötaja korruptsioonikahtlusega.

Järgmine nõukogu esimees peaks Aasa sõnul olema abilinnapea, kes kureerib transporti. "Tõenäoliselt on järgmine nõukogu esimees Kalle Klandorf," ütles Aas.