Prokuratuur taotles kohtult ka Kaspar Keelmanni vahi alla võtmist, kuid sellega kohus nõus polnud. Eesti Päevalehe andmetel leidis kohus, et Keelmanni vahi alla võtmine pole piisavalt põhjendatud, kuna puudub oht uute kuritegude toimepanemisele, lisaks on ta varem karistamata ning nelja lapse isa.

Kaspar Keelmann asutas 2002. aastal firma Powercom OÜ, mis tegeles autode-busside hoolduse ja remondiga. Märkimist väärib, et see firma tegutses toonasel Tallinna Autobussikoondise ehk TAK-i territooriumil. Umbes firma asutamise aegu Vink ja Keelmann seal samas ka tutvusid. Väidetavalt töötas Vink juba toona TAK-s.

Keelmanni firma tegutses kuni sundlõpetamiseni 2015. aasta sügisel.

Teisipäeval pidas keskkriminaalpolitsei kinni TLT juhatuse liikme Alar Urmi, bussiliiklusteenistuse direktori Andres Herkeli, bussiremonditöökodade juhi Hannes Erbseni ning bussiremonditöökodade asejuhi Jaanus Vingi.

Lisaks peeti kinni veel kolm inimest, kes on seotud kaupade ja teenuste tarnimisega Tallinna Linnatranspordi AS-ile, neist üks oli Keelmann.

Kriminaaluurimine käivitati möödunud aasta suvel seoses kasutatud busside ostmise hangetega alates 2012. aastast.

Vinki kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises aastatel 2012-2017 selle eest, et kindlad ettevõtted saaks eelise nii kasutatud busside kui ka remonditeenuste ja kaupade hankimise käigus. Altkäemaksuna saadud vara maht ulatub kahe miljoni euroni.

Põhjalikum lugu ilmub homses Eesti Päevalehes.