Aas ütles tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et ei välista, et lahkub nõukogu esimehe kohalt. Ta ütleb taas, et ei tea võimalikest kuritöödest midagi. "Enne seda tahan saada selgust, mis ja kuidas toimus."

Tamm märkis, et ennekõike on oluline Tallinna ühistransport käigus hoida suuremate vapustusteta. "Ja lõpetada töölepingud nimetatud endiste kolleegidega."

Delfi kajastas eile, et kinni on peetud juhatuse liige Alar Urm, bussiliiklusteenistuse direktor Andres Herkel, bussiremonditöökodade juht Hannes Erbsen ning bussiremonditöökodade asejuht Jaanus Vink.

Kui Tammelt küsiti, kas ta võib oma ameti maha panna, kostis ta, et kui Aas märkis, et võib loobuda nõukogu esimehe kohast, siis ka tema ei välista, et loobub oma ametist. "Ootame ära lähinädalate sündmused. Millised uudised tulevad keskkriminaapolitseist, millistele järeldustele tullakse sisemiste analüüside käigus."

Vastutuse võtmist lubas kaaluda ka Tallinna linnapea ja TLT nõukogu esimees Taavi Aas, kes võib nõukogu esimehe kohalt tagasi astuda.

Kui Tammelt küsiti, mis keskkriminaalpolitsei uurimisest selgus, et mida kõrvale pandi, kuidas skeem välja nägi, märkis Tamm, et pole sellest teadlik.

Tamme sõnul ei jõudnud sisekontroll oma järeldustega nii kaugele kui keskkriminaalpolitsei, kuid kogutud infost piisas, et Jaanus Vink ametist vabasta.

Näiteks kasutati Tamme kinnitusel tulu teenimise eesmärgil ära bussiremonditöökoda. Nimelt on TLT-s reegel, et töökodades remonditakse vaid ettevõttele kuuluvaid sõidukeid, kuid värava läbipääsusüsteemi analüüs näitas, et töötajate loal on töökojast paarkümmend ühikut tehnikat läbi käinud. Nende remontimise kohta arved puuduvad ja neid ei saagi olla, sest sellist teenust ei oleks tohtinud pakkuda. Loomulikult puudub selle teenuse osutamise hinnakiri.

"Oli veel ka akude utiliseerimisega seotud küsimusi ja muid selliseid asju," lisas Tamm. "Ainuüksi need faktid on piisavad, et jõuda järelduseni, et selle inimese vastu on usaldus kadunud," viitas Tamm Vingile.

Tallinna linnapea Taavi Aas ütles kolmapäeval, et ei välista lahkumist Tallinna Linnatranspordi aktsiaseltsi (TLT) nõukogu esimehe kohalt.