Karlovi lasi 2016. aasta detsembris Ankaras näituse avamisel maha tööst vaba olnud politseinik, kes karjus „Allahu akbar” ja „Ärge unustage Aleppot!”, kui tule avas. Politsei tappis mõrvari kohapeal, vahendab Reuters.

Putin saabub homme Türgisse kahepäevasele visiidile ning kohtub Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani ja Iraani presidendi Hassan Rouhaniga. Venemaa, Türgi ja Iraan on Süüria asjus toimuvate Astana rahuläbirääkimiste garandid.

Erdoğan ütles, et mõrva taga oli Güleni liikumine. Erdoğan süüdistab Güleni võrgustikku ka 2016. aasta juuli riigipöördekatses.

Gülen, kes on elanud alates 1999. aastast vabatahtlikus eksiilis, on eitanud igasugust süüd.

Habertürki teatel andsid võimud käsu kaheksa inimese vahistamiseks, sest Venemaa suursaadiku mõrv pandi väidetavalt toime nende käsul.

Võimud on seni vahistanud veel seitse inimest, sealhulgas kolm politseinikku, teatas ajaleht Hürriyet.

Karlovi otsene tapja oli pärit Edela-Türgist Sökest, mida peetakse riigi üheks ilmalikumaks piirkonnaks. Isa sõnul hakkas tema käitumine muutuma pärast politseiakadeemiasse astumist, kus ta muutus usklikumaks.

Kui tulistaja karjus radikaalset islamistlikku ideoloogiat toetavaid hüüdlauseid, jutlustab Güleni võrgustik religioonide vahelist dialoogi. Türgi valitsuse väitel on sellised õpetused mõeldud „ohtliku salaorganisatsiooni” tõelise iseloomu maskeerimiseks.