„Aleksei Turovski inspireerib oma tegevusega tuhandeid loomasõpru Tallinnas ja kogu Eestis. Ta on töötanud Tallinna Loomaaias juba üle 40 aasta, aga seletab loomariigis toimuvat nii noortele kui täiskasvanutele jätkuvalt suure kire ja väsimatu vaimustusega,“ põhjendas Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Rainer Vakra Turovski kandidatuuri esitamist.

„Aleksei Turovski hääl ja nägu on inimestele selgelt seotud puhtama keskkonna ja loodusega. Seda on näha loomaaiaringi eestvedamisest, loomapsühholoogia ning zoosemiootika loengutest Tallinna ja Tartu ülikoolis ning tema väljaütlemistest ja pöördumistest,“ lisas Vakra.

Sotsiaaldemokraadid esitasid peale Turovski vapimärgi kandidaadiks veel tõlkija, kirjastaja ja Tallinna Kirjandusfestivali HeadRead korraldaja Krista Kaera, Mustamäe linnaosa kultuuri- ja noorsootöö spetsialisti Anu Tuti, Junior Achievement Eesti SA arendusjuhi Epp Vodja, VAT teatri asutajaliikme Aare Toikka, Lilleküla Gümnaasiumi õppealajuhataja Anu Luure, TTÜ emeriitprofessori Sirje Keevalliku, Nõmme kabeklubi treeneri Heinar Jahu ja jalgpalliklubi Nõmme Kalju taasasutaja Heldur Tuulemäe.

Tallinna vapimärk antakse füüsilistele isikutele linnapoolse erilise austusavaldusena Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Vapimärgi ja teenetemärkide andmise otsustab linnavolikogu ning need antakse autasustavatele üle Tallinna linna päeval 15. mail.

Sotsiaaldemokraadid esitasid Turovski vapimärgi kandidaadiks ka möödunud aastal.