Peda on olnud Eesti vabariigi Moskva saatkonna kaitseatašee alates 2016. aasta algusest. Välislähetuses viibimise ajaks andis president Toomas Hendrik Ilves Pedale koloneli ausastme. Enne Moskvas tööleasumist töötas Peda staabiohvitserina kaitseväe peastaabis, kirjutab ERR-i uudisteportaal. Samuti on Peda juhtinud kaitseväe protokolliosakonda.

Ta on teeninud eelnevalt Kalevi Üksik-jalaväepataljoni kompaniiülema, Pärnu Üksik-jalaväepataljoni operatiiv- ja väljaõppesektsiooni ülema ja staabiülema 1. abina. Samuti on ta teeninud Rahuoperatsioonide Keskuse mitmeotstarbelise sõjaväepolitseirühma ESTPATROL-2 ülema, ROKi väljaõppe grupi ülema, staabi operatiivgrupi jaoskonnaülema ametikohtadel ja täitnud Rahuopeartsioonide Keskus ülema ülesandeid.

Ka on kolonel Peda on osalenud rahutagamismissioonil Kosovos.

Kaitseväe kodulehel olevate andmete põhjal on Peda lõpetanud Tartu Ülikooli ja omandanud ka magistrikraadi Tallinna Pedagoogikaülikoolis organisatsioonikäitumise erialal. Peda on läbinud ka Balti Kaitsekolledži maaväe keskastmekursuse ning vanemstaabiohvitseride kursuse.

Peda saadetakse Venemaalt välja vastukäiguna 26. märtsil Venemaa kaitseatašee Eestist välja saatmisele, mis on diplomaatilises praktikas tavapärane samm.