"Riigipead saadavad Ameerika Ühendriikides välisminister Sven Mikser ja kaitseminister Jüri Luik, lisaks osalevad ärifoorumil Eesti Kaitsetööstuse Liidu juht Ingvar Pärnamäe, Intertrust Technologies asepresident Rainer Sternfeld ning Cleveroni juhatuse liige Indrek Oolup," ütles presidendi kantselei pressiesindaja Mailin Aasmäe Delfile.

President Kersti Kaljulaid, tema Läti kolleeg Raimonds Vējonis ja Leedu kolleeg Dalia Grybauskaitė kohtuvad tuleval teisipäeval Washingtonis USA presidendi Donald Trumpiga. Trump, Kaljulaid, Vējonis ja Grybauskaitė annavad Valges Majas ka ühise pressikonverentsi ja sellele järgneb Balti-Ameerika ärifoorum.

Samal päeval toimub õhtusöök mõttekojas Atlantic Council Eesti, Läti ja Leedu presidentide osalusel. Õhtusööki võõrustab USA presidendi rahvuslik julgeolekunõunik H. R. McMaster, kelle asemele asub 9. aprillist John R. Bolton.

Kolmapäeval, 4. aprillil on kavas president Kaljulaidi avalik esinemine ja teda intervjueerib uudistekanali CNN-i ajakirjanik Jim Sciutto.

Seejärel külastab riigipea Arlingtoni surnuaeda, kus asetab pärja hukkunud sõdurite mälestuseks ja külastab ka Aleksander Einselni hauda.

Samuti on plaanis vastuvõtt eestlaskonnale ja Eesti sõpradele ning Voldemar Veedami ja Carl B. Walli raamatu „Purjetamine Vabadusse“ kordustrüki esitlus.