Tartu avariipolitseinik Rando Jõemets ütles Delfile, et videos nähtav Aardla tänav on äärmiselt ohtlik, kuna seal asetsevad järjest kaks raudteeülesõitu. „Hommikusel tipptunnil võib sel teelõigul tekkida liiklusummikuid ning kui mõlemad ülesõidud rongi tulles kinni lähevad, võib tekkida olukord, kus mõni autode kolonnis seisev masin ei saa edasi liikuda," kirjeldas Jõemets olukorda.

Jõemetsa sõnul on videost näha, et bussijuht on püüdnud päästa, mis päästa annab ja manööverdanud võimalikult ohutusse kaugusesse, et ka rongile jääks liikumiseks vaba tee. "Selliseid olukordi ja võimalikku ohtu aitab vältida, kui raudteeülesõidule lähenedes hinnata põhjalikult, kas antud autokolonnis liikudes saab turvaliselt ülesõidu lõpuni teha," selgitas Jõemets. "Kui mitte, siis tuleb jääda ootele, kuni eessõitvad autod on piisavalt edasi sõitnud ja raudteeülesõidu vabastanud nii, et saate selle kindlapeale lõpuni ohutult ületada," oli tema soovitus Tartus liiklejatele.

Video sotsiaalmeedias avaldanud tartlane Margus Valge, kes hommikuti tihit seal raudteed ületab, kinnitas politsei versiooni. Valge ütles Delfile, et sarnaseid olukordasid tekib Aardla tänava ülesõidul regulaarselt. "Viin sealtkaudu oma last lasteaeda ja selliseid olukordi olen seal ka varem näinud," selgitas Valge Delfile. Ka ta ise on peaaegu tõkkepuu ja rongi vahele lõksu jäänud. "Mul õnnestus kiiresti reageerida ja minema saada. Muidu oleksin ka sinna raudtee peale kinni jäänud," kirjeldas ta oma kogemust.

"Panin selle video üles viimaste kuude sündmuste valguses, mil on juhtunud mitmeid raudteeõnnetusi," selgitas Valge video avaldamise põhjust. "Bussis olid reisijad, mu naine nägi seal ka last, aga ma arvan, et bussijuhti ei pea selles tingimata süüdistama. Asi on ikka eelkõige ohtlikus ülesõidus," andis Valge olukorrale hinnangu.