Londoni avalikud süüdistused Moskva aadressil ja veel ultimatiivses võtmes kutsuvad esile sama tugevad vastikus- ja ebameeldivustunded nagu ka need, mida ilmselt tundis enamik britte, saades teada kallaletungist Skripalidele,” kirjutas Kossatšov Facebookis, vahendab RIA Novosti.

Kossatšov lisas, et süüdistustes puudub täielikult loogika, kui mitte võtta loogikana maniakaalseteks muutunud püüdlusi läänes, kus Suurbritannia on üks eestvedaja, panna üksteise järel Venemaale süüks kõik surmapatud.

Kossatšovi sõnul on põhjus muret tunda ka tendents, mis seisneb selles, et läänes „me siin ise otsustasime, ise uurisime, ise esitasime süüdistuse, ise mõistame kohut”. „Aga Venemaa peab end õigustama isegi talle tõendeid esitamata ja ilma osavõtuta ühestki protsessi staadiumist,” ütles Kossatšov.

Kuninganna kohtute jaoks on see Kossatšovi hinnangul täielik degradeerimine: täielik süü presumptsioon, kui ei tõesta kohus ega prokurör, vaid süüalune, keda ei lasta ligi ei tõenditele ega protsessile. Sama käib Kossatšovi sõnul Venemaa USA valimistesse sekkumise uurimise ja Malaysia Airlinesi reisilennuki Ukrainas allatulistamise uurimise kohta Hollandis.